CREA COOK FINAL Tekengebied kopie

Thermomixweetjes

Thermomix-weetjes

Weetjes over de Thermomix

Op deze pagina vindt u een overzicht van allerlei weetjes over de Thermomix en praktische tips.

Als de dichtingsring van het deksel naar look of ui ruikt, kan u die eens goed met citroensap inwrijven. Als u het toestel niet gebruikt, leg het deksel dan omgekeerd op de beker.

Mocht u kurkuma gebruiken, dan kan het deksel met de ring verkleuren. Leg het deksel in de zon en de verkleuring zal vervagen.

Sluit het deksel niet goed meer af? Spoel het dan eens af onder koud water, zodat de rubberen ring weer krimpt. Na lang en voortdurend warm gebruik kan die immers uitzetten.

De beker van uw Thermomix schoonmaken, gaat het gemakkelijkst met een afwasborsteltje. De beker en het mes mogen in de vaatwasser (mes uit de beker halen), waarna u de contactpunten heel goed moet drogen. Om eens het mes langs onder schoon te maken, bestaat er een spiraalborsteltje (zie webshop).

De beker is als nieuw als u hem vult met water en een vaatwastablet of een soeplepel sodabrokken en 10 minuten op 100 °C en snelheid 1 reinigt. Laat de inhoud vervolgens een nachtje inwerken.

Haal het mes regelmatig uit de beker om af te wassen. Voordat u het mes weer vastzet, zorg dan dat de onderkant volledig droog is.

Als het toestel moet opwarmen, is het belangrijk dat u altijd een tijdsduur instelt. Warm het toestel niet op als de tijd niet ingesteld is.

Als u de vlinder gebruikt, mag u nooit boven snelheid 4 gaan.

Voor pudding of sauzen met bloem, laat u het toestel met de vlinder op snelheid 3 à 4 draaien. Zo voorkomt u dat het gerecht aan de pot kleeft. (De laatste minuut op 100° C.)

Nadat u chocolade in de Thermomix gesmolten heeft, kan u een kopje melk in de beker doen en eventjes tot 80 °C opwarmen en enkele seconden op snelheid 10 laten draaien. Zo zijn uw beker en mes al grotendeels schoongemaakt.

Om droge peterselie te snipperen, laat u het toestel op snelheid 6 draaien zonder tijd in te stellen en doet u de blaadjes door de opening in de beker. Zo valt de peterselie direct op het mes.

Om kleine hoeveelheden te cutteren, zet u het kookmandje boven de ingrediënten, zodat de beker kleiner wordt. De inhoud spat dan niet omhoog en wordt fijner vermalen.

Als u soep mixt, raad ik aan de beker niet meer dan voor ¾ te vullen. Anders zal de soep niet fijn genoeg gemixt zijn.

– lepeltje = zeer traag roeren, sudderen
– 1 & 2 = roeren
– 3 & 4 = mengen en opkloppen (luchtig kloppen) met vlinder
– 5 & 6 = hakken (bv. ui)
– 7 & 10 = mixen
– turbo = korte pulsen

Mocht u geen wekelijkse recepten per mail van Thermomix-Benelux krijgen, gelieve dat per mail door te geven (thermomix@cnudde.com). Daarvoor dient u wel de eerste mail te accepteren; dan pas krijgt u de wekelijkse recepten.

Tijdens juli en augustus worden er geen recepten doorgestuurd.

Bij een technisch defect mag u mij altijd contacteren en krijgt u een vervangtoestel, indien u dat wenst. U kan een mail naar service@cnudde.com met daarin uw naam, adres, telefoonnummer en het probleem versturen. U kunt in uw mail voorstellen dat u het defecte toestel bij mij binnenbrengt.

Is er een onderdeel van uw Thermomix zoek, stuk of aan vervanging toe? Kleine onderdelen van de Thermomix heb ik altijd in voorraad (bv. vlinders, maatbekertjes en deksels).

Wordt uw vraag hierboven niet beantwoord? Twijfel dan geen seconde om mij te contacteren. Ik sta u met plezier te woord.

Uzelf wegwijs laten maken met de Thermomix?

Maak dan snel een afspraak!