CREA COOK FINAL Tekengebied kopie

Recepten

Koken met de Thermomix

Hier kan u inspiratie opdoen als u meteen met uw Thermomix aan de slag wil gaan. Van smaakvolle pasta koken tot zoete koekjes bakken, met een van mijn veelzijdige toestellen speelt u het in een mum van tijd klaar.

Edit Content

Asperges op Vlaamse wijze

Asperges op vlaamse wjize recept

Benodigdheden

Stap 1

Snipper de peterselie in de Thermomix. Laat het toestel zonder tijdinstelling op snelheid 6 draaien en laat de peterselie door het mengbekerdeksel vallen. Zet vervolgens het peterseliemengsel opzij in een kommetje.

Stap 2

Doe een halve liter water in het stoommandje en hang het in de beker met de vier eieren.

Stap 3

Stop de geschilde asperges in de Varoma en stel de Thermomix in (vijftien minuten, Varoma, snelheid 1).

Stap 4

Haal het stoommandje uit de beker en stoom de asperges (afhankelijk van de dikte) daarna nog 3 à 6 minuten.

Stap 5

Zet de Varoma opzij met het deksel dicht; zo blijven de asperges warm.

Stap 6

Leeg de beker. Het stoomvocht kan u eventueel als lekkere smaakmaker voor soep of saus bewaren.

Stap 7

Smelt de boter in de beker (vier minuten, 100 °C, snelheid 2).

Stap 8

Voeg de gepelde eieren met het peterseliemengsel samen (drie seconden, snelheid 5) en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Edit Content
Stap 1

Meng de melk, boter en gist in de beker (twee minuten, 37 °C, snelheid 1).

Stap 2

Voeg de suiker en twee eieren toe (tien seconden, snelheid 3).

Stap 3

Doe de bloem en het zout erbij (zes minuten, kneden (korenhalmicoontje)).

Stap 4

Laat het deeg ¾ rijzen op een warme plaats (oven op 35 °C of in een rijskom).

Stap 5

Rol het deeg uit tot 1,5 cm op een met bloem bestoven werkblad.

Stap 6

Duw de vormpjes uit en leg de figuurtjes op een bakplaat (niet te dicht bij elkaar).

Stap 7

Laat de figuurtjes nog 20 minuten rusten en verwarm intussen de oven voor op 200 °C.

Stap 8

Klopt het derde ei los en bestrijk daarmee de figuurtjes.

Stap 9

Bak de klaaskoeken tien à vijftien minuten af en laat ze na afloop afkoelen op een rooster.

Klaaskoeken

Kaaskoekjes

Benodigdheden

Edit Content

Pannenkoeken

Pannekoeken reecpt

Benodigdheden voor 20 stuks

Stap 1

Plaats de vlinder op het mes.

Stap 2

Doe de eieren en de melk in de mengbeker (één minuut, snelheid 3).

Stap 3

Voeg het merg van het vanillestokje erbij, samen met de suiker, bloem, olie en het snufje zout (30 seconden, snelheid 3).

Stap 4

Smelt de boter en giet die bij het mengsel (vijftien seconden, snelheid 3).

Stap 5

Smelt een beetje geklaarde boter in een warme pannenkoekenpan en bak telkens een opscheplepel deeg tot een goudbruine pannenkoek.

Edit Content
Stap 1

Doe de mozzarella en basilicum in de beker (drie seconden, snelheid 4). Zet het mengsel vervolgens opzij in een kommetje.

Stap 2

Doe de look in de beker (drie seconden, snelheid 5).

Stap 3

Doe de gepelde tomaten erbij (vijf seconden, snelheid 5).

Stap 4

Voeg het water en de BB toe (zeven minuten, 100 °C, lepelicoontje).

Stap 5

Voeg de pasta erbij (zeven à acht minuten, 100 °C, links, lepelicoontje).

Stap 6

Schep het geheel in een serveerkom en roer de mozzarella met basilicum erdoorheen.

Pasta met mozzarella

Pasta met mozarella recept

Benodigdheden

Edit Content

Rabarberconfituur met chocolade

Rabarberconfituur recept

Benodigdheden

Stap 1

Snijd de rabarber in stukken en doe die in de beker (vijf minuten, 100 °C, snelheid 1, zonder maatbeker).

Stap 2

Voeg de suiker en het paprikapoeder erbij (tien minuten, 110 °C, snelheid 3, met spatdeksel).

Stap 3

Voeg het merg van het vanillestokje erbij, samen met de suiker, bloem, olie en het snufje zout (30 seconden, snelheid 3).

Stap 4

Voeg de chocolade toe (vijftien seconden, snelheid 3).

Stap 5

Giet het mengsel in glazen potjes. Sluit die meteen af en laat ze afkoelen.

Edit Content
Stap 1

Plaats de vlinder op het mes.

Stap 2

Doe alle ingrediënten in de beker (zeven minuten, 70 °C, snelheid 3)

Stap 3

Schenk het mengsel in een wijnglas en werk het af met een beetje sinaasappelzeste.

Sinaasappelsabayon

Sabayon recept

Benodigdheden

Heeft u al enige kook- of bakervaring en wil u uw favoriete recept graag met mij delen? Stuur me dan snel een bericht en wie weet voeg ik uw bijdrage aan deze pagina toe!

Heeft u vragen over onze recepten?

Contacteer me dan voor meer informatie!