Hier kan u inspiratie opdoen als u meteen met uw Thermomix aan de slag wil gaan. Van smaakvolle pasta koken tot zoete koekjes bakken, met een van mijn veelzijdige toestellen speelt u het in een mum van tijd klaar.
Snipper de peterselie in de Thermomix. Laat het toestel zonder tijdinstelling op snelheid 6 draaien en laat de peterselie door het mengbekerdeksel vallen. Zet vervolgens het peterseliemengsel opzij in een kommetje.
Doe een halve liter water in het stoommandje en hang het in de beker met de vier eieren.
Stop de geschilde asperges in de Varoma en stel de Thermomix in (vijftien minuten, Varoma, snelheid 1).
Haal het stoommandje uit de beker en stoom de asperges (afhankelijk van de dikte) daarna nog 3 à 6 minuten.
Zet de Varoma opzij met het deksel dicht; zo blijven de asperges warm.
Leeg de beker. Het stoomvocht kan u eventueel als lekkere smaakmaker voor soep of saus bewaren.
Smelt de boter in de beker (vier minuten, 100 °C, snelheid 2).
Voeg de gepelde eieren met het peterseliemengsel samen (drie seconden, snelheid 5) en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Meng de melk, boter en gist in de beker (twee minuten, 37 °C, snelheid 1).
Voeg de suiker en twee eieren toe (tien seconden, snelheid 3).
Doe de bloem en het zout erbij (zes minuten, kneden (korenhalmicoontje)).
Laat het deeg ¾ rijzen op een warme plaats (oven op 35 °C of in een rijskom).
Rol het deeg uit tot 1,5 cm op een met bloem bestoven werkblad.
Duw de vormpjes uit en leg de figuurtjes op een bakplaat (niet te dicht bij elkaar).
Laat de figuurtjes nog 20 minuten rusten en verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
Klopt het derde ei los en bestrijk daarmee de figuurtjes.
Bak de klaaskoeken tien à vijftien minuten af en laat ze na afloop afkoelen op een rooster.
Plaats de vlinder op het mes.
Doe de eieren en de melk in de mengbeker (één minuut, snelheid 3).
Voeg het merg van het vanillestokje erbij, samen met de suiker, bloem, olie en het snufje zout (30 seconden, snelheid 3).
Smelt de boter en giet die bij het mengsel (vijftien seconden, snelheid 3).
Smelt een beetje geklaarde boter in een warme pannenkoekenpan en bak telkens een opscheplepel deeg tot een goudbruine pannenkoek.
Doe de mozzarella en basilicum in de beker (drie seconden, snelheid 4). Zet het mengsel vervolgens opzij in een kommetje.
Doe de look in de beker (drie seconden, snelheid 5).
Doe de gepelde tomaten erbij (vijf seconden, snelheid 5).
Voeg het water en de BB toe (zeven minuten, 100 °C, lepelicoontje).
Voeg de pasta erbij (zeven à acht minuten, 100 °C, links, lepelicoontje).
Schep het geheel in een serveerkom en roer de mozzarella met basilicum erdoorheen.
Snijd de rabarber in stukken en doe die in de beker (vijf minuten, 100 °C, snelheid 1, zonder maatbeker).
Voeg de suiker en het paprikapoeder erbij (tien minuten, 110 °C, snelheid 3, met spatdeksel).
Voeg de chocolade toe (vijftien seconden, snelheid 3).
Giet het mengsel in glazen potjes. Sluit die meteen af en laat ze afkoelen.
Plaats de vlinder op het mes.
Doe alle ingrediënten in de beker (zeven minuten, 70 °C, snelheid 3)
Schenk het mengsel in een wijnglas en werk het af met een beetje sinaasappelzeste.
Doe de ui in de beker (zes seconden, snelheid 5).
Spatel naar beneden en voeg boter toe (drie minuten, 100 °C, snelheid 1).
Voeg de spekblokjes erbij (drie minuten, 100 °C, snelheid 1).
Doe de groenten (met uitzondering van de savooikool), aardappelen, BB, 100 g water en het laurierblaadje erbij.
Plaats de savooikool in de Varomamand en zet die op de beker (20 minuten, Varoma, snelheid 1, links omdraaien).
Verwijder het laurierblaadje en zet de vlinder op het mes.
Doe de savooikool in de beker.
Kruid met p/z/m en meng nog eens (20 seconden, snelheid 2, links omdraaien).
Snijd de tomaten in vier en doe die in de beker. De beker mag gevuld worden tot het 2 liter-teken (twee seconden turbo).
Vul eventueel nog eens bij met tomaten tot aan het maximum.
Zet uw Thermomix 45 à 60 minuten op Varoma snelheid 1. Gebruik daarbij het spatdeksel.
Verwijder het spatdeksel en sluit af met de maatbeker.
Zet uw Thermomix één minuut op snelheid 10.
Giet de passata in potten met een schroefdeksel of steek die in de diepvries.
Heeft u al enige kook- of bakervaring en wil u uw favoriete recept graag met mij delen? Stuur me dan snel een bericht en wie weet voeg ik uw bijdrage aan deze pagina toe!